Hlavní obsah

Snědl jsem tresku a pospíchám na toaletu, řekl řidič, který se řítil dvoustovkou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Řidiči, kteří překročili povolenou rychlost, používají různé výmluvy. Řidič luxusního audi jel na slovenské dálnici D1 mezi Trnavou a Bratislavou rychlostí 200 kilometrů v hodině v místech, kde je rychlost omezena na 110 km/h, a policii poskytl originální výmluvu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Vůz slovenské policie. Ilustrační foto

Článek

„Řidič uvedl, že rychlost překročil proto, že snědl zkaženou tresku a pospíchal na toaletu,“ uvedl policejní viceprezident Ľubomír Ábel. Policisté mu uložili pokutu ve výši 650 eur (17 550 Kč).

Další řidič audi rovněž překročil rychlost téměř o 100 kilometrů v hodině a po udělení pokuty ve výši 650 eur prohlásil, že takovou částku dokáže prohrát v kasinu za jeden večer.

Volkswagen Passat s českou poznávací značkou jel minulý týden na slovenské dálnici D2 rychlostí 196 kilometrů v hodině. Třiatřicetiletý řidič na místě zaplatil pokutu ve výši 650 eur. Na dotaz Novinek, zda za volantem vozu seděl občan České republiky, bratislavský policejní mluvčí Michal Szeiff odpověděl, že policie o osobách žádné informace neposkytuje. „Vyjadřujeme se pouze ke konkrétním případům,“ uvedl.

TIP PRO VÁS

Aplikace s nejrychlejším přístupem na Seznam vás upozorní na e-maily a když najde něco navíc. Více o aplikaci Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

Za devět měsíců letošního roku řešila slovenská policie celkem 230 tisíc přestupků překročení rychlosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám