Hlavní obsah

Slonice se vrhly do vody, aby zachránily topící se mládě

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Své síly přecenilo slůně, které chtělo okusit osvěžující koupel v jihoafrickém Krugerově národním parku. Brzo se dostalo do hloubky a začalo se topit. Skupina slonic si naštěstí včas uvědomila, že mládě chybí a vrhla se do vody dřív, než si zmítajícího se mláděte mohli všimnout krokodýli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana topícího se slůněteVideo: Reuters

 
Článek

Dramatické záběry natočil 9. dubna muž, který společně s ženou chodí tuto část parku navštěvovat často. „Báli jsme se nejhoršího. Jakýkoliv prudký pohyb v těchto vodách je většinou pozvánka na oběd pro mnoho obrovských krokodýlů, co tu žijí,“ uvedl pro agenturu Newsflare.

Dříve než krokodýli si ale mláděte všimly slonice z jeho stáda. Matka a tři další se okamžitě vrhly do vody, aby mláděti pomohly. Záchrana však byla komplikovanější, než se zpočátku mohlo zdát.

Všechny slonice se dostaly k mláděti, které se ze všech sil snažilo udržet nad hladinou. Slůně se částečně vyškrábalo na záda jedné z nich, bylo však vysílené a v půlce cesty sklouzlo bezmocně do vody.

Druhý pokus už byl úspěšný. Jedna ze slonic se neustále pohybovala pod mládětem, které tak zvládalo držet se nad hladinou. Společnými silami pak zvířata dostrkala slůně až ke břehu, kde se sice vysílené, ale živé opět shledalo se svým stádem.

Reklama

Výběr článků

Načítám