Hlavní obsah

Slon napadl hrošici, ta se z boje odkutálela

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozoruhodné snímky se podařilo o víkendu zachytit jihoafrickému fotografovi Rianu Van Schalkwykovi. V soukromé rezervaci v Namibii vyfotil agresivního slona, který napadl hrošici. Ta se mu postavila do cesty, aby ochránila své mládě.

Foto: Profimedia.cz

Slon hrošici nadzvedl svým chobotem.

Článek

Schalkwyk zachytil nerovný souboj v neděli odpoledne v rezervaci Erindi z terasy restaurace, která poskytovala vyhlídku na krmící se hrochy.

„Fotografoval jsem hrochy ve vodě. Kvůli suchu nemají co jíst, tak jim zaměstnanci rezervace dali nějakou zeleň. Z vody jich okamžitě vylezlo asi dvacet a začali se pást. O chvíli později se na scéně objevil slon a šel se také nakrmit,“ popsal fotograf situaci pro server listu Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Následoval tvrdý dopad na záda

Slon nejprve poklidně hodoval společně s hrochy, ale jak se k němu víc a víc přibližovali, začal být nervózní a rozzuřený. Netrvalo to dlouho a došlo k fyzickému útoku. Nejblíž byla hrošice, která chránila své mládě. Dospělá samice sice může vážit i přes dvě tuny, ale zdálo se, že slon ji svým chobotem nadzvedl jako pírko.

Foto: Profimedia.cz

Mohutná hrošice se pak kutálela dolů z kopce

„Přistála na zádech a pak se odkutálela dolů z kopce k vodě. Slon poté zůstal stát a třásl hlavou. Hrošice utekla do vody, kde strávila asi pět minut,“ řekl Schalkwyk. S mládětem, jež se připojilo ke stádu, se poté opět shledala.

Slon ještě několikrát naznačil útok na hrochy, ale žádného už nenapadl. Nakonec si dopřál koupel ve vodě a v mrzuté náladě odešel.

Foto: Profimedia.cz

Těžká váha se ne a ne zastavit

„Byl to pro mě životní zážitek. Cítím se poctěn, že jsem to mohl vidět. V divočině jsem strávil už mnoho času, ale tohle byla ta nejúžasnější podívaná, jakou jsem kdy spatřil,“ dodal 40letý fotograf.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám