Hlavní obsah

Skákající opice pomohly zachránit levharta, který spadl do studny

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věřícím u chrámu Balešvar v západoindickém státě Rádžasthán se minulé pondělí naskytl překvapivý pohled. Tlupa opic se shlukla kolem studny a neklidně poskakovala po jejích kamenných okrajích. Když zvědaví Indové přišli blíž, zjistili, že na dně není žádná z opic, ale promočený levhart.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Opice pomohly k záchraně levharta ve studniVideo: Caters News, AP

 
Článek

Šelma nebyla v přítmí studně téměř vůbec vidět a nebýt opic, nikdo by si levharta nemusel ještě dlouhou chvíli všimnout. Takto vesničani okamžitě zavolali ochranáře přírody, kteří s vytahováním různých zvířat ze studní mají zejména v Indii bohaté zkušenosti.

„Dostali jsme hlášení kolem šesté hodiny ráno, okamžitě jsme vyslali své lidi na místo,“ uvedl ochranář Devendra Singh Rathore. Vyslaný tým okamžitě vyklidil okolí studny, aby šelmu nemohlo nic rozrušit. Levhart následně vyšplhal po spuštěném žebříku.

„Je možné, že do studny spadl v noci, když pronásledoval kořist,“ řekl Rathore. Jen co vylezl, levhart okamžitě tryskem zamířil směr džungle. Po cestě nezaútočil na žádného člověka nebo domestikované zvíře. Vyděsil jen jednoho psa, který stál v cestě jeho úprku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám