Hlavní obsah

Silná bouře otevřela podvyživené feně dveře k nové rodině

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dost netradičně přišla o víkendu k záchraně podvyživená a zraněná fena v americké Pensylvánii. K nové adoptivní rodině jí paradoxně pomohla nepřízeň počasí, když jí silná bouře otevřela dveře k novým majitelům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Osamělá fena se toulala nad ránem ulicemi Filadelfie, ve které právě řádila silná bouře. Zraněné a podvyživené zvíře však mělo štěstí. Jedny z domovních dveří se totiž vlivem silného větru otevřely, a fena tak objevila teplý úkryt.

Shodou náhod se objevila v domě Jacka Jokinena, populárního hosta sportovních podcastů. Toho nad ránem vzbudila manželka, kterou vylekala rána v domě a šla se podívat, jestli je v pořádku jejich měsíc staré dítě.

Zkontrolovala dítě a současně objevila psa. Ráno vzal Jokinen podvyživenou a zraněnou fenku k veterináři, který potvrdil, že s ní bylo zacházeno velmi zle. Rodina se rozhodla, že si zhruba devítileté zvíře nechá.

Suzy, jak se fenka nyní jmenuje, se stala po zveřejnění příběhu symbolem pomoci ostatním zvířatům. Byla dokonce založena sbírka, ve které se vybralo zhruba 19 tisíc dolarů (430 tisíc korun). Část peněz pomůže Suzy, většina však půjde na pomoc dalším zvířatům v nouzi.

„Suzy už nabírá energii a zotavuje se. Myslím, že je hlavně ráda, že konečně našla lásku. Čeká nás zejména léčba jejích tlapek, ve kterých má infekci,” nastínil další proces léčby Jokinen.

Reklama

Související témata:
Jussi Jokinen

Výběr článků

Načítám