Hlavní obsah

Šilhavá vačice Heidi uhynula

Vačice Heidi, která byla hlavním lákadlem zoologické zahrady v Lipsku, zemřela. Tři a půl roku staré zvířátko, které se proslavilo svými údajnými věšteckými schopnostmi, ve středu veterináři definitivně uspali, aby zkrátili jeho bolesti. Stav vačice se totiž začal prudce zhoršovat a naděje na zlepšení vzhledem k jejímu stáří nebyla.

Foto: ČTK

Vačice Heidi

Článek

Heidin hendikep, totiž šilhající oči, dokázal přilákat nejen návštěvníky zoo, ale také desetitisíce lidí, kteří se stali fanoušky jejího fiktivního profilu na Facebooku. Letos v únoru se navíc coby věštkyně zapojila do hádání, která herečka získá Oscara. A správně uhádla, že to bude Natalie Portmanová.

Podle zoologů za oční vadou stála tuková tkáň, která zezadu tlačila na oční bulvy. Proto také poněkud tělnatějšímu zvířeti ošetřovatelé nařídili přísnou dietu. Absolutní jistotu v příčině šilhání, ale veterináři nikdy neměli.

Heidi přijela do Lipska ze Severní Karolíny společně se svojí sestrou-dvojčetem Nairou a samečkem Teddym loni v květnu. Proslavila se ihned po odvysílání reportáže z lipské zoo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám