Hlavní obsah

Sex s roboty? Možná už v roce 2050

– NEW YORK
Novinky, jky, Novinky

Experti zabývající se výzkumem umělé inteligence tvrdí, že člověk bude moci mít plnohodnotný sex s roboty již během několika desítek let. Jako šibeniční termín uvedli rok 2050. David Levy tvrdí, že roboti budou téměř nerozeznatelní od normální lidí. Informoval o tom server Ananova.

Foto: Profimedia.cz

Že by lidé opravdu začali využívat tzv. "sexbotů"?

Článek

David Levy napsal ve své knize, která má název Sex s roboty: vývoj lidsko-robotických vztahů, doslova: "Skvělý sex na požádání 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Co je na tom špatného?" Dle Levyho budou ze speciálně vyvíjených robotů těžit nejvíce ti nejošklivější a nejvíce izolovaní lidé, kteří si nedokáží v reálném životě najít vhodný protějšek ani příležitostný románek.

"Jsou osamocení, jsou zbědovaní. Myslím, že celá naše společnost bude o hodně lepším místem, když budeme mít alternativu, která tyto lidi uspokojí, aniž by to kohokoliv obtěžovalo. Pokud by existoval typ robota, jakého jsem popsal ve své knize, tak bych ho rozhodně chtěl i sám vyzkoušet a nebral bych to jako něco nenormálního či ´ujetého´. Udělal bych to ze zvědavosti, nikoliv z touhy po novém sexuálním partnerovi. Jsem šťastně ženatý," uvedl Levy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám