Hlavní obsah

Šestnáctiletý chlapec měří 224 centimetrů a stále roste

Novinky, tcs

Momentálně je Velšan Brandon Marshall pravděpodobně nejvyšším teenagerem na světě. Přesto se chlapec může za čas stát i nejvyšším mužem na světě. Jen za minulý rok totiž vyrostl o dalších dvanáct centimetrů. Pokud tento růst bude pokračovat, stane se Brandon nejvyšším mužem historie za několik let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šestnáctiletý Brit měří 224 cm a pořád rosteVideo: AP

 
Článek

Brandon je považován za nejvyššího teenagera na světě poté, co Broc Brown měřící 233 centimetrů oslavil dvacáté narozeniny. Navíc Brandon momentálně hrající za basketbalový tým Bury Bulldogs neustále roste. Svou výšku tak zatím dokáže Brandon skvěle využít: nominován byl do velšského národního týmu a příští měsíc ho čeká zápas s Litvou.

„Nemůžu tomu uvěřit. Upřímně vůbec nemáme potuchy, kam až vyroste,“ sdělila deníku Mirror Brandonova matka Lynne Quelchová. Chlapec dochází na testy do nemocnice Addenbrook, které mají určit přesnou příčinu Brandonova nezastavitelného růstu.

Vše zatím nasvědčuje tomu, že teenager má zmutovaný chromozom 12, který by měl zastavovat růst lidského těla. Všichni jeho sourozenci mají zcela normální výšku. Pokud se jeho růst v dohledné době nezastaví, může rovněž překonat doposud nejvyššího muže světa, který dosáhl výšky 272 centimetrů. [celá zpráva]

Také však lze bohužel čekat zdravotní problémy, a tak nelze Brandonovi než přát, aby se jeho růst konečně zastavil.

Reklama

Výběr článků

Načítám