Hlavní obsah

Šestiletý chlapec udal svého otce za jízdu na červenou

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně nečekaný telefonát řešil minulý týden operátor nouzové linky v americkém městě Quincy u Bostonu. Šestiletý chlapec volal na policii, aby nahlásil svého otce za to, že projel na červenou.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Malý Robbie Richardson sní o tom, že se jednou stane policistou a pečlivě dbá na dodržování zákona. Když viděl, jak jeho otec projel na červenou, okamžitě ho varoval, že to bude muset nahlásit, napsal web listu Boston Herald.

A vůbec si nenechal vymluvit, že to nebyl přestupek, protože jeho otec na červenou odbočoval doprava, což se v USA smí, pokud to není na dané křižovatce zakázáno značkou. Jakmile tedy dorazili domů, nepozorovaně se zmocnil telefonu a zavolal na nouzovou linku 911.

Robbie Richardson.

„Tatínek jel na červenou. Má černé auto, ale tohle bylo v novém autě, v autě maminky,“ vysvětloval Robbie zaskočenému operátorovi.

Operátor si pak nechal zavolat chlapcova otce, který byl překvapený ještě víc a jen ze sebe vykoktal omluvu.

„Každý den přijmeme nespočet telefonátů na nouzovou linku. Často jsou od lidí, kteří potřebují okamžitou pomoc. Někdy to jsou omyly. A pak je tu Robbieho hovor. Robbie je z Quincy a je mu šest let…,“ napsalo v nadsázce policejní oddělení v Quincy o chlapcově telefonátu.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám