Hlavní obsah

Šestiletá dívka vystoupila na základní tábor Mount Everestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to počin, se kterým by mělo značné obtíže i mnoho dospělých. Základní tábor nejvyšší hory světa se nachází v nadmořské výšce 5364 metrů. Na to, abyste se do něj dostali, nepotřebujete žádné horolezecké schopnosti. Fyzička a absence výškové nemoci jsou však nezbytné. Šestiletá Britka Ashleen Mandricková okomentovala výšlap jasně: „Levou zadní.”

Foto: Profimedia.cz

Pohled na základní tábor Mount Everestu

Článek

Přimět děti, aby odložily veškerou elektroniku a zamířily na delší dobu na čerstvý vzduch, může být v dnešní době nelehké. To však rozhodně neplatí pro rodiče šestileté Ashleen Mandrickové ze Západního Sussexu ve Velké Británii. Jejich dcera se stala nejmladší Britkou, která kdy do základního tábora Mount Everestu vyšla.

Trek kolem Annapuren je považován za krásnější. Nicméně trek do základního tábora Mount Everestu má nepopiratelně také své kouzlo. I pro mnohé dospělé s dobrou fyzickou formou jde často o pořádnou výzvu. Malá Ashleen však výšlap zvládla svými slovy „levou zadní”.

Do základního tábora vystoupala společně se svým 11letým bratrem Nicolasem a matkou Victorií v prosinci. Výprava z města Lukla jim zabrala celkem 12 dnů. V září minulého roku se Ashleen stala nejmladší dívkou, která kdy vyšplhala na Kilimandžáro.

„Ráda by vylezla i na Everest, ale řekli jsme jí, že na to si musí ještě pár let počkat,” uvedla matka dívky.

Reklama

Výběr článků

Načítám