Hlavní obsah

Servírka dostala pohádkové dýško, dlouho se z něj však neradovala

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Servírky a číšníci, kteří dostávají mimořádně velké dýško, nejsou v USA ničím výjimečným. Shikira Edwardsová nemohla uvěřit, že se minulý měsíc stala jednou z těch šťastných. Dostala přes 4451 dolarů (zhruba 105 tisíc korun). Peněz se však nedočkala, zaměstnavatel jí je odmítl vydat, dokud neověří identitu toho, kdo vysoké dýško vystavil. Nyní majitelé tvrdí, že zákaznice vysoké dýško dala omylem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Celá transakce se odehrála už během února v restauraci Denny’s v Memphisu. Zákaznice, kterou Shikira obsluhovala, zaplatila a s úsměvem odešla. Jelikož platila kartou, neměla servírka tušení, jaké jí žena nechala dýško.

Na konci směny si Edwardsovou zavolal manažer a sdělil jí, že žena jí zanechala 4451 dolarů a 61 centů (zhruba 105 tisíc korun). Dřív než stačila Edwarsová projevit své nadšení, další větou ji manažer zchladil. „Dokud nedohledáme, kdo vám peníze věnoval a zda nešlo o omyl či třeba o praní špinavých peněz, peníze si necháme u sebe,“ sdělil jí manažer.

Edwardsové nezbylo než to přijmout, po několika týdnech jí však došla trpělivost. Pojala podezření, že si chce majitel peníze nechat pro sebe, a proto jej hodlala žalovat. Restaurace ihned přispěchala s vysvětlením. „Rádi bychom ubezpečili, že dýška ani výplaty nezadržujeme žádnému z našich zaměstnanců. I tak máme však povinnost ujistit se, že naši zákazníci za jídlo zaplatili adekvátní částku. V tomto případě jsme povinni přesvědčit se, že zákazník opravdu zamýšlel tak velké dýško dát,“ uvedla restaurace.

Minulý týden se zákaznici podařilo dohledat. Restaurace zjistila, že starší dáma si neuměla poradit s platebním terminálem a obrovské dýško dala omylem. Původně chtěla dát servírce pouhé čtyři dolary. Edwardsová, která už v restauraci nepracuje, se nakonec s výsledkem smířila. „Chápeme, že to pro ni muselo být zklamání,“ uvedla restaurace.

Reklama

Výběr článků

Načítám