Hlavní obsah

Senzace Hollywoodu: Ben Affleck je vzdálený bratranec Matta Damona

Hollywood

Matt Damon zjistil, že jeho herecký kolega Ben Affleck, jinak jeho velmi dobrý kamarád, je vzdálený bratranec. Tvrdí, že není nově zjištěnou skutečností až tak překvapen, ale rozhodně ho to prý potěšilo.

Foto: Profimedia.cz

Matt Damon a Ben Affleck ve snímku Dogma z roku 1999

Článek

"Vždycky jsem měl pocit, že jsme spřízněni. Vždy mi připadal jako nějaký příbuzný," řekl Damon reportérům listu Boston Herald.

Genealogická společnost Nové Anglie prozkoumala rodokmeny Damona i Afflecka a zjistila, že jsou bratranci z desátého kolena. Jejich společným předkem - desetinásobným pradědečkem - byl jistý William Knowlton z anglického Ipswiche. Byl to zedník, který zemřel v roce 1655.

"Pamatuji se, že jakmile jsem tu informaci získal, hned jsem ji poslal Benovi mailem. Bylo to ve stejném okamžiku, kdy on poslal stejnou informaci mně, A pak se ještě ukázalo, že Ben je spřízněný dokonce i s Barackem Obamou," dodal Damon.

Ben Affleck je podle genealogické společnosti bratrancem amerického prezidenta z jedenáctého kolena. Měli společného předka z rodiny Hinckleyů, kteří žili na Cape Cod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám