Hlavní obsah

Sedmkrát postřelená husa si léčí bolístky, dostala jméno 50 Cent

Novinky, Jakub Kynčl

Husa, kterou zasáhlo sedm ran z brokovnice, dostala jméno po kontroverzním rapperovi, který také přežil několik střelných zranění. Husu přivezli lidé k veterináři v americkém Arkansasu s poraněným křídlem a dalšími zraněními. Podle zvěrolekářů se už husa postupně uzdravuje a oni jí hledají nový domov.

Foto: Profimedia.cz

Husa přežila mnohonásobnou střelbu, pojmenovali ji podle kontroverzního rappera. Ilustrační foto

Článek

Husí nešťastnici se u veterináře dostalo luxusní péče. Nejdříve jí byla do křídla umístěna kovová tyčka v plastové tubě, aby se jí mohlo křídlé lépe zhojit. Poté jí byla ošetřena další zranění.

"Když jsme jí udělali rentgen, uviděli jsme zlomenou kost. Napočítali jsme celkem sedm broků, žádný z nich naštěstí nezasáhl husu smrtelně. Někdo ji opravdu neměl rád. Pojmenovali jsme ji kvůli těm střelným zraněním 50 Cent a příběh se začal šířit. Už jsme měli několik telefonátů od lidí, kteří se nabídli, že by ji adoptovali," uvedl veterinář Rob Conner.

Zvěrolékař dodal, že personál chtěl husu nejdříve pojmenovat Tupac, ale nakonec bylo zvoleno jméno 50 Cent, protože rapper Tupac nakonec na střelná zranění zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám