Hlavní obsah

Šedesátiletý surfař se porval se žralokem a zachránil si život

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemné chvíle zažil na konci února šedesátiletý novozélandský surfař Nick Minogue. V oceánu muže překvapil žralok, který neváhal zaútočit. Duchapřítomný muž se však dokázal ubránit pěstmi a vyvázl jen s lehčím zraněním.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Minouge se vydal dopoledne do vody poblíž pláže Pauanui na Novém Zélandu. Při surfování jej však překvapil žralok bílý, který se z ničeho nic objevil v těsné blízkosti a na surf zaútočil.

Surfař však dokázal obdivuhodně zachovat klid a se žralokem začal bojovat. „Začal jsem na něj křičet a snažil se ho udeřit pěstí do oka, což se mi napoprvé nepodařilo,” vylíčil boj proti parybě.

Zatímco se žralok zakousl do prkna, pokračoval muž ve snaze zasáhnout žralokovo citlivé místo. Druhý pokus už byl úspěšný a žralok se dal na ústup. Minouge se rychle vydal ke břehu, kde si uvědomil, že i on je zraněný.

Velký bílý žralok vykrvácel v potápěčské kleci

Koktejl

„Z neoprenu mi kapala krev, naštěstí rána nebyla příliš hluboká, bylo to spíš takové škrábnutí,” dodal surfař.

Odborníci později podle popisu a prohlédnutí prokousnutého prkna potvrdili, že se jednalo o bílého žraloka. Po ošetření zraněného surfaře pak musela být pláž na dvě hodiny uzavřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám