Hlavní obsah

S plechovkou v ruce chtěl testovat policisty, teď bude platit tučnou pokutu

Novinky, nčs

Třiatřicetiletý Alex Snowball, majitel obchodu s použitou elektronikou z anglického High Wycombe v hrabství Buckinghamshire, se v roce 2018 pokusil otestovat pozornost policistů. V zóně, kde je zakázána konzumace alkoholu, popíjel mrkvový džus z plechovky od piva. Celý případ ale vygradoval a muž nyní bude muset platit tisíce liber, napsal The Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Z plechovky od piva popíjel muž mrkvový džus. Ilustrační foto

Článek

Celý případ začal v prosinci roku 2018. Snowball, jenž je sám abstinent, před svým obchodem s elektronikou popíjel mrkvový džus z plechovky od piva značky Foster. Když na místo dorazili policisté, odmítl jim muž plechovku odevzdat, nebo ukázat její obsah. Vzhledem k tomu, že k incidentu došlo na místě, kde je vyhláškou zakázána konzumace alkoholu, udělili policisté Snowballovi pokutu ve výši 60 liber (1800 korun).

Krátce poté Snowball obsah plechovky vylil a ukázalo se, že jde skutečně o čerstvě připravenou mrkvovou šťávu. Později tak odmítl pokutu zaplatit a celý případ se dostal k městskému soudu. Ten dal za pravdu obchodníkovi a osvobodil jej od placení pokuty. Radnice hrabství Buckinghamshire se však odvolala k vrchnímu soudu v Londýně, který nyní celý případ přezkoumal, informoval britský server The Telegraph.

Úmyslně nepříjemný

U vrchního soudu vyšlo najevo, že Snowball chtěl testovat policii ze znalosti pravidel v nealkoholické zóně, cítil se dlouhodobě jako oběť a domníval se, že policie obtěžuje jeho zákazníky v obchodě s elektronikou.

Sám Snowball připustil, že byl v dané situace „úmyslně nepříjemný”. Doplnil ale, že jeden z policistů věděl, že je abstinent, a jeho kolegu podle něj celá situace „zdánlivě nezajímala”.

Radnice, která zastupovala policisty, však argumentovala tím, že pokud Snowball odmítl ukázat, co plechovka obsahuje, a že její obsah byl neznámý, byla pokuta na místě.

Japonec víc než tisíckrát prořízl pneumatiku ženám, aby se s nimi mohl seznámit

Koktejl

Soudkyně Elisabeth Laingová nakonec skutečně dala radnici za pravdu a přehodnotila závěr městského soudu. Nařídila Snowballovi zaplatit kromě pokuty také většinu ze soudních výloh, které se vyšplhaly na zhruba 8000 liber (240 tisíc korun).

„Právní systém jasně potřebuje reformu. Máte tady jednotlivce, jak jsem třeba já, kteří jsou vystaveni nezákonnému jednání,” trval Snowball po rozsudku na svém.

Mluvčí radnice naopak byla s výsledkem soudu spokojená. „Rozsudek podporuje rázné kroky, které jsme podnikli, a co je důležitější, dává jasně najevo, že bojujeme proti protispolečenskému chování v jakékoliv formě,” dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám