Hlavní obsah

Ruský zubař si sám vytrhl zub moudrosti

Čtyřiadvacetiletý Rustam Yakhyaev z ruského města Surgut si chtěl nechat vytrhnout jeden z jeho zubů moudrosti. S ohledem na skutečnost, že je čerstvě vystudovaným zubařem, rozhodl se provést zákrok svépomocí a detailně jej natočit. Záběry poskytla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zubař vytrhl zub sám sobě Video: Caters News, AP

 
Článek

Na videu, jež získalo už 400 tisíc zhlédnutí, je vidět, jak si Yakhyaev oblast kolem zubu nejprve injekcí umrtvil a následně zub moudrosti vpravo dole vytrhnul. Po zastavení silného krvácení pak ránu několika stehy zašil.

Yakhyaev vystudoval univerzitu v Jekatěrinburgu a poté se vrátil do svého rodného města Surgut za prací. „Pracuju nyní na soukromé klinice, videa však pocházejí z mé předešlé praxe. Byla to úplně nová klinika, kde jsem vždy pracoval bez asistenta. Proto jsem na videu sám,“ vysvětlil agentuře AP.

Byla to lehká a bezbolestná práce

„Vytrhl jsem si spodní zub moudrosti, protože mi překážel. Vychýlení ostatně potvrdil i rentgenový snímek. Když jsem se rozhodl udělat to sám, zapnul jsem kameru, aby to bylo trochu zábavnější. Opravdu to nebylo nic obtížného či bolestného, neboť jsem si předtím oblast kolem zubu úspěšně umrtvil,“ popsal.

„Myslím, že to byla dobrá a zajímavá zkušenost. Nečekal jsem, že video zhlédne tolik lidí,“ uzavřel mladý zubař.

Reklama

Výběr článků

Načítám