Hlavní obsah

Ruská policie se pochlubila zásahem, není na něm ale co obdivovat

Novinky, zkr
Rusko

Ruské ministerstvo vnitra zveřejnilo záběry z policejní honičky, kterými chtělo prezentovat veřejnosti brilantní práci mužů zákona. Sedmiminutový záznam ze zásahu však působí dost rozpačitě a spíš než obdiv vyvolává na tvářích úsměv. Záběry pořídila kamera v jednom z policejních vozů.

BEZ KOMENTÁŘE: Zrychlený záznam nevydařené policejní honičky

 
Článek

Podle informací ministerstva si 13. května stopl ve městě Vladimir pětatřicetiletý muž černou ladu. Pod pohrůžkou fyzického násilí pak řidiči vůz ukradl a začal s ním ujíždět. Majitel vozu kontaktoval policii.

Ta ujíždějícího zloděje objevila na 182. kilometru dálnice M7. Na výzvy k zastavení nereagoval, dokonce se mu podařilo objet i zátaras vytvořený kamiónem přes cestu. V jednu chvíli to vypadalo, jakoby si hrál s policisty na kočku a myš, když se několikrát na silnici obrátil o 360 stupňů.

V samotném závěru honičky pak unikající řidič ještě úmyslně bočně narazil do policejního vozu a poté prudce strhl řízení a vjel do lesa. Jediné, čím by se snad dalo pochlubit, je fakt, že policie pachatele nakonec přeci jen zadržela. Za jeho extempore mu hrozí až 12 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám