Hlavní obsah

Rozzuřený jelen napadl v londýnském parku ženu

Novinky, Markéta Klánská
Londýn

Londýnské parky jsou vyhlášenými oázami klidu, které zpříjemňují obyvatelům města život. Jedna žena, která koncem září navštívila Bushy park, má však zcela jinou zkušenost. Za krásného a slunečného dne ji totiž napadl statný samec jelena.

Foto: Robert Piper, Profimedia.cz

Jelen v říji napadl návštěvnici Bushy parku v Londýně.

Článek

Neobvyklou scénu z minulého pátku zachytil fotograf Robert Piper, který se v tu chvíli procházel Bushy parkem v londýnském obvodu Richmond. S fotoaparátem v ruce pozoroval hlouček lidí, kteří se kochali pohledem na tři rozzuřené jeleny v říji, kteří soupeřili o své postavení.

„Jeleni byli hlasití a agresivní. Několik lidí je pozorovalo, jeden pár se ale dostal příliš blízko. Chvilku jsem se díval do objektivu, když jsem uslyšel křik,“ řekl deníku The Daily Mail fotograf.

Foto: Robert Piper, Profimedia.cz

Nejprve ženu pronásledoval

„Viděl jsem, jak jelen ohrožuje ženu. Nejprve ji pronásledoval, a pak ji dokonce srazil k zemi. Dostala se zpátky na nohy a on zaútočil znovu. Povedlo se jí schovat za nedaleký strom, jelen se však nehnul z místa, takže žena nemohla vylézt,“ pokračoval Piper.

Foto: Robert Piper, Profimedia.cz

Srazil jí dokonce k zemi

Ženě se nakonec podařilo zmizet, až když Piper jelena vyrušil hlasitým voláním a máváním rukama.

„Byla opravdu hodně roztřesená. Měla štěstí, že ji jelen nezranil a mohla tedy odejít po svých. Mohlo to ale dopadnout mnohem hůř,“ dodal Piper.

Foto: Robert Piper, Profimedia.cz

Ačkoli skončila žena na zemi, žádná zranění neutrpěla

Žena, jejíž jméno nebylo zveřejněno, je však pouze jednou ze tří obětí útoků, které mají na svědomí rozzuření jeleni z Bushy parku v Richmondu. Mladá dívka a muž ve středních letech dokonce skončili v nemocnici.

Sdružení královských parků vydalo varování

Mluvčí královských parků, kam spadá i Bushy park, pro deník The Daily Mail uvedla, že se v současné době po parku pohybuje 320 jelenů lesních a daňků skvrnitých. Zároveň upozornila, že se návštěvníci musí držet před divokými zvířaty na pozoru. Přibližovat se k samcům vysoké zvěře je totiž nebezpečné v kteroukoli roční dobu, natož v září a říjnu, kdy jsou samci v říji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám