Hlavní obsah

Rozbila o něj stůl, oslepila šamponem a dodělala smetákem. Stařenka uzemnila lupiče

Novinky, tcs

Když se minulý čtvrtek večer dobýval hromotlucký lupič do domu dvaaosmdesátileté Willie Murphyové z New Yorku, myslel si, že půjde o snadnou a bezbrannou kořist. Nemohl se mýlit víc. O pár minut později byl vděčný, když ho dobitého odváděli policisté do záchranky.

Foto: Rochester NY Police

Willie Murphyová na snímku se zasahujícími policisty

Článek

Willie Murphyová se po jedenácté hodině večer chystala na kutě, když kdosi začal bušit na dveře jejího domu v newyorském Rochesteru. „Stál venku a říkal ‚Prosím, zavolejte záchranku, je mi zle‘,“ uvedla Willie pro místní televizní stanici WHAM, která o případu informovala.

Drobná stařenka zavolala na tísňovou linku, dovnitř však muže pustit nechtěla. Jeho prosby se postupně změnily v nadávky. Do dveří začal narážet silněji, až se mu je podařilo vyrazit. Netušil ale, že se právě vloupal k několikrát oceněné kulturistce, která stále chodí posilovat každý den a v mrtvém tahu uzvedne bez potíží přes sto kilo.

V domě byla tma, zatímco lupič pomalu procházel domem, Willie se schovala a hledala něco, co by mohla použít jako zbraň. „Jsem sama, stará ale hádejte co? Jsem drsná,“ pyšně řekla Willie, když popisovala následující okamžiky.

Do ruky popadla stolek s kovovými nohami a vrhla se na překvapeného zločince. „Začala jsem ho zpracovávat, ale hádejte co? Ten stůl jsem o něj rozbila,“ uvedla Willie. Stařenka popadla jednu nohu stolu a mlátila lupiče alespoň jí. Pod nápory ran klesl muž na zem.

Vybral si prostě špatný dům, řekla stařenka

Willie si na lupiče několikrát dupla a utekla do kuchyně. Tam popadla láhev šamponu a vrátila se ke sténajícímu muži, který se těžce sbíral ze země. Willie mu nastříkala šampon do obličeje a popadla smeták.

„Snažil se toho smetáku chytit, ale já ho tím smetákem mlátila. Snažil se odplazit pryč, tak jsem mu chtěla pomoct ven z domu, ale hádejte co? Byl příliš těžký, v podstatě to byla mrtvá váha,“ vzpomínala Willie.

Dvaaosmdesátiletá prodavačka zmlátila lupiče hůlkou

Koktejl

V tu chvíli dorazila na místo policie a záchranka. Téměř bezvládného muže odvedli policisté k ošetření a následně zatkli. „Docela jsem se na něm vyřádila. Myslím, že byl šťastný, když ho vedli k záchrance,“ řekla důchodkyně.

Od policistů se dočkala pochval a gratulací, strážníci trvali na tom, že se musí se statečnou ženou vyfotit. „Prostě si vybral špatný dům,“ lakonicky uzavřela Willie, která se následující den dočkala ovací i od členů centra YMCA, kam chodí pravidelně posilovat. Vitální stařenka doufá, že její příběh bude inspirací pro ostatní lidi jakéhokoliv věku.

Reklama

Související články

Britský senior odzbrojil překvapeného lupiče

Ukázkový případ sousedské sounáležitosti projednával v minulých dnech soud ve Velké Británii. Na lavici obžalovaných stanul jednatřicetiletý James Gowland,...

Výběr článků

Načítám