Hlavní obsah

Riskování parkouristy na téměř každém kroku z jeho vlastního pohledu

– Cambridge
Novinky, Vojtěch Pospíšil

Anglický vyznavač parkouru a různých kaskadérských kousků James Kingston zveřejnil video, ve kterém zachytil svoje dovádění na střechách města Cambridge. Na hlavě měl připevněnou malou kameru, diváci si tak můžou vychutnat celou řadu jeho nebezpečných kousků, při nichž tuhne krev v žilách.

BEZ KOMENTÁŘE: Risk na téměř každém kroku z Kingstonova vlastního pohledu

 
Článek

Kingston se parkouru věnuje už šest let. Kromě toho se pouští i do jiných adrenalinových kousků. Největší pozornost na sebe upoutal před měsícem, kdy nahrál na internet video, ve kterém visel bez jištění na jedné ruce ze 75metrového jeřábu. [celá zpráva]

V Cambridgi překonával několikametrové mezery mezi domy, chodil po úzkých římsách, skákal z velké výšky na zem nebo šplhal po lešení. Pochopitelně vše bez jakéhokoliv jištění nebo pomoci. Parkour ve slavném univerzitním městě byl ale v porovnání s kouskem na jeřábu podle jeho slov jen slabým odvarem.

BEZ KOMENTÁŘE: James Kingston šplhá na jeřáb v anglickém Southamptonu

Ne všechny ovšem jeho koníček nadchl. Zástupci univerzity v Cambridge tvrdí, že Kingston neoprávněně vstoupil na celou řadu jejích budov a pozemků. Dvaadvacetiletý Angličan a jeho kolega Scott Bass se hájí tím, že nikomu neuškodili a nechápou, proč se je někdo snaží zastavit.

Parkour

Parkour je umění pohybu, jehož podstatou je překonávání překážek. Při této disciplíně francouzského původu jsou využívány přirozené pohyby jako běh, skákání a lezení. Pomocí nich se má člověk co nejefektivněji a nejrychleji dostat z místa na místo.

„V Cambridgi mám pár dobrých přátel a tamní střechy jsou pro moje účely jedny z nejlepších v Británii. Už jsme tam dlouho chtěli jet něco natočit. Konečně se nám to podařilo,“ uvedl Kingston pro list The Telegraph.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám