Hlavní obsah

Řidič předváděl na křižovatce šílené kejkle, boží mlýny si pospíšily

Novinky, jky

Pokud pravidelně řídíte své vozidlo na českých silnicích, tak musíte poměrně často zažívat ten pocit frustrace, kdy některý z řidičů kolem vás udělá něco, zač by měl přijít o řidičský průkaz, ale nikdo ho v tu chvíli nenachytá. V Austrálii však v takovém případě přišel trest neprodleně. A posádku auta, která jeho počínání sledovala, pocit zaslouženého trestu upřímně potěšil.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič se chtěl na křižovatce vyhnout čekání na červenou, moc si ale nepomohlVideo: Dash Cam Owners Australia

 
Článek

Policistů je málo na to, kolik neurvalců se pohybuje po silnicích. To platí takřka bez výjimek na celém světě. I proto si stále více řidičů do svých vozů instaluje kamery, které monitorují dění na silnici, aby měli lidé v případně nutnosti důkaz, co se to kolem nich vlastně přihodilo. A sem tam se zadaří, že natočí video, které ostatní řidiče pobaví. Přinejmenším tedy ty slušné.

Na předměstí Brisbane dvojice mladíků čekala se svým vozem na křižovatce na zelenou. Jejich čekání jim však zpestřil řidič velkého pick-upu, který se rozhodl zkrátit si čekání a předvedl zcela nesmyslný manévr. Přejel přes malý ostrůvek pro chodce uprostřed křižovatky a vydal směrem, který mu pravidla neumožňovala.

Upřímná radost

Vyjma pravidel silničního provozu však ignoroval i vjezd bílého policejního vozidla do křižovatky, jehož posádka jeho počínání bedlivě sledovala.

„Co to sakra dělá?” řekl jeden z pasažérů auta a dodal: „Policejní auto je přímo támhle.” Druhý mladík v autě mu jen přizvukoval: „A ještě k tomu telefonuje.” Pak už se jen oba muži zaradovali ve chvíli, kdy policejní vůz rozblikal majáky a vydal se za silničním pirátem. Tentokrát přišel zasloužený trest až nezvykle rychle.

Reklama

Výběr článků

Načítám