Hlavní obsah

Řidič naboural ferrari za 38 miliónů. Měl ho měsíc

Novinky, vps

Hodně drahá oprava čeká řidiče, který v sobotu v Budapešti naboural své LaFerrari, jehož cenovka se pohybuje kolem 38 miliónů korun. Nad autem se slovenskou registrační značkou ztratil kontrolu na rovném úseku a trefil tři vozidla zaparkovaná na kraji silnice.

Foto: Profimedia.cz

Řidič se dostal s LaFerrari do smyku a naboural do zaparkovaných aut

Článek

Řidič přidal na tříproudém úseku silnice plyn a chtěl předjet ostatní auta prostředním pruhem, vůz však dostal smyk a prudce zatočil doprava, kde naboural do ostatních vozidel. Není jasné, zda měl řidič, který nehodu podle místních médií svedl na studené pneumatiky, zapnutou kontrolu trakce.

Pohled na snímky pořízené bezprostředně po nehodě odhaluje, že k největšímu poškození došlo v pravé přední části. Majitel vozu si tak svůj sporťák moc neužil, převzal si ho totiž teprve před měsícem.

Foto: Profimedia.cz

Detail havarovaného LaFerrari

Havarované LaFerrari má slovenskou registrační značku, jeho majitel však podle všeho žije v Maďarsku a auto si na Slovensku zaregistroval z finančních důvodů. V Maďarsku totiž na majitele takto luxusních vozů čekají poměrně tvrdé poplatky. V České republice jezdí tato auta tři.

Není to první nehoda tohoto modelu, který existuje jen v počtu 499 kusů. První se odehrála loni v Monaku velmi krátce poté, co bylo auto doručeno novému majiteli. K dalším dvěma došlo letos v Číně a Francii.

První LaFerrari je v Česku, stojí 35 miliónůVideo: Novinky

LaFerrari je vybaveno 6,2litrovým dvanáctiválcem a navíc ještě elektromotorem. Jeho kombinovaný výkon činí 963 koní a na stovku zrychlí za méně než tři sekundy.

TIP PRO VÁS

Aplikace s nejrychlejším přístupem na Seznam vás upozorní na e-maily a když najde něco navíc. Více o aplikaci Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám