Hlavní obsah

Richard Gere vyzývá Palestince k volbám

RAMALLÁH

Americký herec Richard Gere prostřednictvím spotu, který vysílá palestinská televizní stanice, vyzývá Palestince, aby se zúčastnili nadcházejících nedělních voleb a zvolili nástupce Jásira Arafata, který zemřel loni v listopadu.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 11.10.2017 Okrašlovací spolek Za krásnou Ostravu zkrášlil veřejný prostor. Jakub Ivánek, Ilona Rozehnalová.

Článek

"Dobrý den, jsem Richard Gere a obracím se na vás všechny. Jsme s vámi v tomto volebním období. Je to velmi důležité. Vyjděte z domů a běžte volit," říká herec v nahrávce, která je vysílána rovněž na některých arabských satelitních stanicích.

Nahrání spotu obstarala mírová izraelsko-palestinská asociace One Voice. "Richarda jsme vybrali proto, že věří, že svoboda je pro všechny," vysvětlil Fathi Darwish, palestinský člen asociace. "Jeho podpora Palestincům je známá," dodal. Gere jen loni Palestinu navštívil třikrát. Vždy se zasazoval o zavedení dialogu mezi Izraelci a Palestinci.

Kromě něj se One Voice obrátila i na další osobnosti ze světa showbyznysu a na některé duchovní představené, aby se i oni přimluvili za nutnost jít volit. Akci podporuje mimo jiné například herečka Jennifer Anistonová, herec Brad Pitt či Danny DeVito.

Reklama

Související témata:

Související články

Richard Gere se v dětství styděl

Herec Richard Gere patří k nejpřitažlivějším osobnostem filmového Hollywoodu. Touží po něm tisícovky žen, které však vůbec netuší, že v dětství byl stydlivým...

Výběr článků

Načítám