Hlavní obsah

Replika svatebních šatů princezny Diany za pět miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Replika svatebních šatů princezny Diany ve čtvrtek v londýnské aukční síni Cooper Owen změnila majitele za 100 000 liber, což je téměř pět miliónů korun.

Článek

Na poslední chvíli se kolem šatů rozhořel spor, protože nynější majitel, muzeum voskových figurín Tussauds tvrdil, že to byly náhradní šaty připravené pro případ nějaké společenské nehody u svatby. Módní salón, který je ušil, zase uvádí, že je Diana nikdy neměla na sobě a že od samého počátku to byla replika pro voskovou figurínu.

Elizabeth Emanuelová, která se svým tehdejším manželem Davidem, vydělala na šatech pro společenskou smetánku v 80. letech obrovské peníze, říká, že róbu prodala za "symbolickou sumu" muzeu, aby "uchovala historii".

Na rozdíl od šatů pro Dianu, kolem modré teplákové soupravy Johna Lennona žádný spor nebyl, a tak byla prodána za 14 000 liber. Obnošený oblek Winstona Churchilla změnil majitele za 3500 liber a černá hedvábná sukně královny Victorie našla nového majitele za 26 500 liber.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám