Hlavní obsah

Rekordman v pojídání hotdogů končí, má artritidu čelisti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Artritida čelisti možná donutí k ukončení kariéry světového přeborníka v pojídání hotdogů. Nemoc si ale japonský rekordman přivodil sám, příliš intenzivně prý totiž trénoval.

Článek

"Moje sanice odmítá dále bojovat," přiznal ve svém blogu Takeru Kobajaši, alias Tsunami, který vinou bolestivé artritidy může poslední dobou ústa sotva pootevřít.

Nešťastný "pracovní úraz" přitom devětadvacetiletého Kobajašiho postihl během přípravy na sedmé zdolání světového rekordu ve známé soutěži v pojídání hotdogů, která se uskuteční 4. července v New Yorku. Loni všechny své konkurenty porazil, když za pouhých 12 minut zhltnul 53 a tři čtvrtě párku v rohlíku.

"Je hloupé, že jsem nerozeznal varovné signály, které vysílalo mé vlastní tělo. Ale mým cílem bylo získat další titul a pokořit nový rekord. S vědomím blížícího se klání jsem nedokázal přestat," lituje překvapivě štíhlý mladík. "Pokračoval jsem v tréninku navzdory bolesti a nakonec jsem si zničil čelist," dodává. Do New Yorku má ale prý nadále v úmyslu odjet, aby tam zkusil své štěstí, ať to stojí, co to stojí.

Kobajašiho kousky v Japonsku inspirovaly řadu televizních soutěží, jejichž účastníci se utkávají kupříkladu v rychlém pojídání suši či sladkých zákusků. Obliba těchto klání ale poklesla od roku 2002, kdy se čtrnáctiletý středoškolák při napodobování jedné z takovýchto soutěží ve školní jídelně udusil.

Reklama

Výběr článků

Načítám