Hlavní obsah

Radost z titulu vydržela nejstaršímu muži světa pouhé dva týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní je se smát a být v pohodě, to ještě před týdnem radil v jednom z rozhovorů 112letý Čitecu Watanabe. Energicky vyhlížející stařík se však neděli 23. února usmál naposledy. Jeho rodina podle agentury Kjódó oznámila, že skonal v pečovatelském domě, kde žil.

Foto: Profimedia.cz

Nejstarší muž světa Čitecu Watanabe ve svých 112 letech zemřel, jen dva týdny poté, co oficiálně obdržel titul.

Článek

Certifikát o tom, že je nejstarším mužem světa, si Čitecu Watanabe narozený 5. března 1907 převzal teprve předminulý týden, 12. února. Při této příležitosti ho čekal koloběh rozhovorů, ve kterých mluvil o tom, že tajemství dlouhověkosti spočívá ve smíchu a životním optimismu.

Nejstarší muž světa prozradil, jak se dožít vysokého věku

Koktejl

Muž, který bojoval ve 2. světové válce, pracoval v cukrovaru a posléze ve státní zemědělské správě, měl podle údajů rodiny pět dětí, 12 vnoučat, 16 pravnoučat a jedno prapravnouče. Jeho oblíbeným koníčkem bylo zahradničení, se svými bonsajemi se účastnil pravidelně i různých výstav, na poslední se představil v roce 2007.

Nejstarším mužem Japonska se tak nyní stává 110letý Isaku Tomoe. Ještě však není zcela jasné, jestli mu tento titul přísluší i celosvětově. V tom by mělo být jasněji během následujících několika dnů.

Jako nestarší žijící člověk je nyní registrována Japonka Kane Tanakaová, která začátkem ledna oslavila již 117. narozeniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám