Hlavní obsah

Půlroční holčičce vyrostla na tváři boule, ze které vylezlo ptačí pírko

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hutchinson

Když se šestiměsíční Mye Whittingtonové z Kansasu objevil na levé straně tváře otok, rodiče ji okamžitě vzali do nemocnice. Otok se ovšem stále zvětšoval, až z něj za pár dní k překvapení všech vylezlo pěticentimetrové ptačí pírko.

Foto: Facebook/AaronCaptainWhittington

Šestiměsíční holčičce otekla tvář a z boule jí vylezlo pěticentimetrové ptačí pírko

Článek

Po víkendové návštěvě se lékaři domnívali, že se jedná o zduřelou žlázku a předepsali holčičce antibiotika. Otok v okolí levé dásně se však nezmenšil, ba naopak. Navíc se jí na něm objevil ještě pupínek, takže zanedlouho babička odvezla svou vnučku opět do nemocnice.

„Nabylo to velikosti půldruhého golfového míčku. Mya vypadala jako Quasimodo,“ uvedl pro agenturu AP Myin otec Aaron Whittington.

Doktor pupínek praskl a snažil se vymáčknout hnis. Poté nakreslil kolem otoku značky, aby změřil, zda ještě roste, a pokračoval v intravenózním podávání antibiotik. Po následné pondělní prohlídce se ovšem v místě pupínku začalo cosi objevovat. A když ještě téhož dne školená sestra z dívčiny tváře tenký objekt vytáhla, ukázalo se, že to je pěticentimetrové ptačí pírko.

Starý polštář?

Rodiče se domnívají, že Mya pírko, které zřejmě pochází z již měsíce nepoužívaného polštáře, spolkla nebo vdechla. Pírko se posléze zapíchlo do její tváře nebo krku zevnitř, až se po nějakém čase nakonec prodralo ven.

Ošetřující zdravotní sestra Sandra Mathisová médiím svěřila, že se za 20 let na pediatrii s podobným případem nesetkala.

Ačkoli už je pírko venku, Mya ovšem ještě nemá zcela vyhráno. V místě otoku se jí totiž vytvořil asi čtyřcentimetrový tvrdý útvar. Pokud sám nezmizí, Mya bude muset do Wichity na chirurgii, kde jí útvar vyoperují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám