Hlavní obsah

Psychochobotnice Paul si udobřuje Němce, Uruguay prý porazí

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obehausen
Aktualizováno

Po nepříznivém semifinálovém tipu si naši němečtí sousedi velmi rádi vyslechli, že se chobotnice s údajnými výjimečnými schopnostmi znovu přiklonila na jejich stranu. V pátečním napínavém výběru se totiž Paul najedl z krabice obsahující německou vlajku. Chvíli sice laškoval s boxem Uruguaye, ale nakonec pozřel krmi z vedlejší nádoby. O chvíli později "losoval" i finálový zápas - šampionát podle chapadlovitého tvora vyhrají Španělé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Psychochobotnice Paul tipuje na bronzovou medaili NěmeckoVideo: Reuters

 
Článek

Krátce po jedenácté hodině Paul v oberhausenském akváriu rozhodl - bronzové medaile si podle něj odnesou Němci. Dávají mu za pravdu i sázkové kanceláře - ty v zápase o třetí místo evropský tým výrazně favorizují.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Německo získá aspoň bronzové medaile, zní předpověď psychochobotnice

Paul zatím na šampionátu předpověděl správně všech šest uplynulých zápasů německé reprezentace. Pravidlo, že Paul nepředpovídá jiné zápasy, než ty, kterých se přímo účastní Němci, bylo porušeno. Předpověděl totiž i vítěze celého šampionátu - pohár pro vítěze si prý odnesou Španělé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Fotbalovým mistrem bude Španělsko, věští psychochobotnice PaulVideo: Reuters

Aniž si to mnozí uvědomují, v poslední předpovědi Paula dochází ke kolizi "proroků". Jihoafrický šaman Sangoma již dříve předpověděl, že šampionát vyhraje tým ze severu Evropy - buď Holandsko nebo Německo. Chobotnice si však za poslední týdny vytvořila lepší renomé, a tak se dá očekávat, že budou sázkaři věřit spíše jí.

Oranjes smutní

Nejnovější předpověď chobotnice rozesmutnila obrovské množství "Oranjes", tedy fanoušků holandské reprezentace. Zástupci tamějších médií volali poslední dva dny stále do Oberhausenu, aby od tamějších ošetřovatelů zjistili, zda bude "ta skvělá chobotnice předpovídat i finále". Naneštěstí pro ně se tak stalo.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Vyhrají Španělé, tvrdí Paul

Sázkové kanceláře dokonce ještě před losováním vypsaly kurzy na to, zda se Paul trefí i ve svém závěrečném tipu. Zájem o tento druh sázky byl prý překvapivě extrémně vysoký. [celý článek]

Reklama

Související témata:

Související články

Kdo vyhraje ve fotbale? Chobotnice to ví

Němci slaví postup přes tým z Velké Británie. Co na tom, že se osmifinálový zápas ještě nekonal - "psychochobotnice" jménem Paul totiž jasně rozhodla, že dál...

Výběr článků

Načítám