Hlavní obsah

Psy v USA někdo vyhodil za jízdy z okna dodávky. Zachránil je řidič kamionu

Novinky, nčs

Skutek, nad kterým zůstává rozum stát. I tak by se dal nazvat incident, který se odehrál minulý týden nedaleko amerického Binghamtonu ve státě New York. Dva psy tam někdo za jízdy vyhodil z okna jedoucího auta. Zvířata zachránil řidič kamionu, jenž neváhal zastavit a zraněným tvorům pomohl. Po pachatelích pátrá policie.

Foto: New York State Police

Policisté pomáhali psa udržet v teple.

Článek

Jak uvedl řidič kamionu, zvířata byla vyhozena z pravého zadního okna staré dodávky značky Dodge. Jeden ze psů byl viditelně více zraněný, druhý měl jen několik oděrek.

Řidič vzal oba bígly za krajnici, zraněného psa zabalil svetrem a druhému dal sušenky. Na místo dorazili i policisté a společně s řidičem psa udržovali v teple. Psy si pak převzala záchranná stanice Broome County Humane Society.

„Ta zvířata toho evidentně zažila hodně,“ potvrdila vedoucí stanice Amberly Ondriaová. Bíglové byli pojmenování Trooper (podle policistů) a Adam (podle řidiče kamionu).

Přišel o nohu

Trooper utrpěl vážná poranění nohou, přičemž jedna přední končetina mu musela být amputována. Dále měl zlomená žebra, která ohrožovala plíce. Adam vyvázl s lehčími poraněními.

„Trooper před sebou má dlouhou rekonvalescenci. Bude potřebovat naši pomoc a možná ho budeme muset vybavit speciálním postrojem,“ dodala Ondriaová.

Foto: The Broome County Humane Society

Zraněnému psovi veterináři museli amputovat nohu.

Na sociálních sítích čin vyvolal četné reakce a lidé posílají do stanice kromě přání také dary pro zvířata. Podle posledních informací ze záchranné stanice se Trooperovi daří o něco lépe, dokonce se již snaží chodit.

Policie nyní pátrá nejen po pachatelích, ale i po svědcích, kteří si všimli dodávky, z níž byli psi vyhozeni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám