Hlavní obsah

Psík zachránil pastýře před medvědem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Pastýře, kterého v rumunských horách napadl rozzuřený medvěd, zachránil jeho domácí mazlíček. Malé plemeno pekinéze na huňáče tak dlouho dotíralo, až jej nakonec zahnalo zase zpátky do lesa.

Foto: Jan Pařík

Prostějov

Článek

Muž byl na obhlídce svého stáda ovcí, když na něho z křoví vyběhl medvěd. Pastýř se dal na útěk, ale zlomil si přitom nohu. Jak sdělil místnímu tisku, zvíře bylo připraveno ho roztrhat na kusy, a tak se začal modlit.

Šťastný psí návrat

To ale netušil a nečekal, jak vztekle a odvážně zareaguje jeho psík. Ten se do medvěda pustil s takovou vervou, až jeho pozornost od zraněného muže odlákal. Zahnal ho do lesního porostu a asi po hodině se vrátil v naprostém pořádku.

Pekingského palácového psíka, který dostal jméno Medvěd, pastýřovi darovala v minulosti manželka, aby se o něho v horách staral.

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: Nejdelší psí uši na světě

Pes rasy baset, který žije ve městě Fulda ve střední části Německa, se dostal do Guinnessovy knihy rekordů. Zápis si vysloužil díky svým uším, které dosahují...

Kvůli psímu chrápání se vystěhoval z bytu

Attila Varga se odstěhoval ze svého vlastního bytu v obytném bloku v centru rumunského městečka Kluž. Přestože se sám choval takřka ukázkově, jeho pes údajně...

Výběr článků

Načítám