Hlavní obsah

Psi v Jablonci budou potřebovat hodinky

JABLONEC NAD NISOU

Psi v Jablonci budou potřebovat hodinky, aby se mohli řídit novou vyhláškou, kterou schválilo tamní zastupitelstvo. Nový předpis, který začne v příštích dnech platit, jim totiž nařizuje, že běhat volně ulicemi města a všude jinde, kde je jen napadne, mohou pouze v době nočního klidu - od 22:00 do 05:00 hodin.

Článek

"Věříme, že psí hodinky půjdou na odbyt. Dodržování vyhlášky bude totiž kontrolovat městská policie," řekl v pátek starosta města Jiří Čeřovský. Ještě v únoru budou podle něj policisté shovívaví, ale od března již nebudou mít s žádným ratlíkem ani jeho páníčkem slitování.

Radnice se neobává, že by úderem desáté hodiny vyrazily do ulic města smečky rotvajlerů, amerických stafordšírských teriérů, pitbulteriérů, dobrmanů nebo německých ovčáků. "A kdyby se tak stalo, mělo by to zase zřejmě pozitivní vliv na vývoj noční kriminality," poznamenal starosta.

V Jablonci nad Nisou evidují celkem 4500 psů, jejich skutečný počet je však mnohem vyšší. Smyslem nové vyhlášky je snížit volný pohyb psů ve městě. Přes den si mohou řádit psi na volno jen na neobydlených místech. Bez vodítka nesmějí ani k přehradě, která je rájem pejskařů. Na několik desítek míst, hlavně na hřiště, sportoviště a pískoviště, mají psi kategorický zákaz vstupu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám