Hlavní obsah

Psi si mysleli, že útočí na kočku, ale vyklubal se z ní skunk

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KEIGHLEY

Dva psi, kteří naháněli stvoření, o kterém se domnívali, že je to kočka, zažili šok. Z jejich zdánlivě jednoduché kořisti se totiž vyklubal proradný skunk. Jakmile ho psi zahnali do rohu, tak na ně vypustil svůj silně zapáchající odér, z kterého byli psi velmi nesví.

Foto: Profimedia.cz

Skunk se umí svým pronásledovatelům velmi dobře pomstít.

Článek

Majitel hospody Dave Bennett byl na procházce se psy v severoanglickém městečku Keighley, když oba z ničeho nic vyrazili a začali pronásledovat černobílé zvíře. Jack Russell teriér Chewy a kokršpaněl Tilly dostali však pořádné ponaučení. V budoucnu už asi nebudou lovit nic, o čem nebudou na sto procent přesvědčeni, že je to kočka. Informoval o tom deník Bradford Telegraph and Argus.

"Jakmile jsem se k nim přiblížil, tak mi došlo, že jde o skunka. Chewy ho zahnal do rohu a ještě než jsem se k němu dostal, tak ho skunk stihl pořádně osprejovat. Páchlo to úplně strašně. Stále je to z něj ještě cítit. Navíc dostal jeden zásah i Tilly. Už jsem je několikrát myl, ale nechce se jich to pustit," uvedl devětapadesátiletý Bennett.

Skunk se objevil hodně daleko od svého přirozeného prostředí, a tak zavolal Bennett ochránce zvířat, kteří byli opravdu překvapeni. "Skunk je v dobrém stavu, takže podle mne možná jen odněkud utekl. Naštěstí nás 'nenavoněl', když jsme ho chytali. Psi takové štěstí neměli," uvedl zástupce ochránců zvířat Dave Holgate.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám