Hlavní obsah

Propadlá silnice na Floridě odhalila tunel vedoucí k bance

Novinky, tcs

Zřejmě silné deště překazily lupičům plán vystřižený jako z filmu. Silničáři floridského města Pembroke Pines odhalili v úterý úzký, zhruba 45 metrů dlouhý tunel vedoucí směrem k bance. Policisté zatím netuší, zda byl tunel dokončen, ani to, kdo za lupičským pokusem stojí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nedaleko banky na Floridě našli záhadný tunelVideo: WPLG, AP

 
Článek

V úterý večer se dle serveru zpravodajské televize CNN vydali silničáři opravit propadlou vozovku, brzy však případ předali agentům FBI. Díra uprostřed silnice totiž odhalila úzký tunel vedoucí směrem k nedaleké pobočce banky Chase v nákupním centru na ulici Flamingo Road.

„Tunel má tak 60 až 90 centimetrů v průměru. Je velmi malý a působí velice klaustrofobicky,“ popsal speciální agent FBI Michael D. Leverock, který má případ na starosti. Na délku měří tunel zhruba 45 metrů, policisté však ještě neodhalili, zda se tunel propadl na jednom z konců nebo uprostřed a pokračuje dál k bance.

V tunelu byl nalezen kabel, který vedl od malého elektrického generátoru umístěného u vchodu do tunelu. Tam vyšetřovatelé rovněž nalezli navršenou zeminu, pár zablácených bot, malý, podomácku vyrobený žebřík a stoličku.

Tunel jako z filmu

Lidé, kteří tunel kopali, používali krumpáče a malý vozík, kterým zeminu vyváželi, uvedl agent Leverock. Najít osoby, které tunel kopaly, nebude snadné. „Žádné tělo jsme tam nenašli, a kdo za tím stojí, zatím nevíme. Mohly tady být naposledy před týdnem nebo také včera,“ uvedl Leverock.

„Chtěl bych říct, že něco takového jsem viděl jen ve filmech, i když tahle díra je opravdu malá,“ dodal Leverock.

Reklama

Výběr článků

Načítám