Hlavní obsah

Případ Trintignantová: Cantat ve vazbě zůstane 14 dní

Novinky, Jan Horák
VILNIUS

Litevská policie dnes nařídila ponechat francouzského občana Bertranda Cantata v provizorní vazbě až do 14. srpna. Je podezřelý z toho, že způsobil vážné poranění hlavy své přítelkyni, herečce Marie Trintignantové, která je od neděle večer v hlubokém komatu.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Zmíněné umístění do vazby nepředstavuje formální obvinění a může být po uplynutí 14 dnů obnoveno. Soudce Dimitri Korsakovas chce počkat na vývoj zdravotního stavu Marie Trintignantové předtím, než rozhodne, jak postupovat dál.

Státní žalobce požadoval vazbu měsíční, soudce se přiklonil k polovině navrhované doby. Cantat je podezřelý z toho, že úmyslně způsobil vážné zranění, což je zločin, za který může jít do vězení až na deset let.

Cantat se Trintignantovým omluvil

Bertrand Cantat stanul před litevským soudem bledý, zničený, neoholený a se sklopenou hlavou i očima, píše zpravodajský server Yahoo. Během soudního projednávání se rodičům Marie Trintignantové, herci Jeanu-Louisovi Trintignantovi a Nadine Trintignantové, omluvil.

Režisérka Nadine Trintignantová si během soudního jednání vzala slovo a ve velmi emotivním projevu požádala, aby Bertrand Cantat zůstal ve vězení, protože "představuje ohrožení i pro ostatní ženy". "Nenávist je velice negativní pocit, ale nejsem s to zabránit tomu, abych ji cítila po tom všem, co Cantat způsobil mé dceři," řekla francouzsky s tím, že je zpěvák znám svou agresivitou a v minulosti napadl i jiné ženy.

Trintignantová bude repatriována

Stav Marie Trintignantové se nezlepšil. Stále zůstává v komatu a její vyhlídky nejsou dobré. Rodina zažádala o její repatriaci. Ve čtvrtek ve 13 hodin za tímto účelem z Paříže dorazilo na letiště ve Vilniusu speciální letadlo.

Herečka podstoupila v neděli večer po převozu do nemocnice akutní neurochirurgickou operaci, která měla zastavit krvácení do mozku. V úterý dopoledne byla operována podruhé. Její ošetřující lékař Stéphane Delajoux byl po zákroku velice skeptický a vyjádřil dokonce domněnku, že její dny jsou sečteny.

Podle francouzského listu Le Parisien je jednou z příčin tak vážného stavu herečky to, že Cantat o jejím zranění informoval pozdě. Po večírku v hotelu prý mezi ním a Trintignantovou vypukla na pokoji hádka, při níž zpěvák, který byl dost opilý, herečku udeřil do hlavy. K incidentu podle listu došlo asi ve čtyři hodiny ráno, ale pomoc se k herečce dostala až o tři a půl hodiny později.

Pokud se tato verze incidentu potvrdí, zpěvákovi hrozí vysoký trest odnětí svobody, v případě úmrtí herečky až 15 let vězení. Le Parisien soudí, že není vyloučeno vydání Cantata francouzským soudům, ale až poté, co o jeho vině rozhodne litevský soud a určí výši trestu.

Marie Trintignantová (41) v Litvě natáčela v režii své matky Nadine film Colette. Spolu s ní byl ve Vilniusu i její syn Roman (17) a přítel Bertrand Cantat (39), zpěvák rockové skupiny Noir Désir.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám