Hlavní obsah

Vnučka Alžběty II. může mít nejmenší královskou svatbu v dějinách

• Aktualizováno
Novinky, tcs

Měla to být jedna z největších událostí letošního roku. Princezna Beatrice, vnučka britské královny Alžběty II., si na konci května bude brát italského obchodníka Eduarda Mapelli Mozziho. Vzhledem k okolnostem je však pravděpodobné, že se z opulentní události stane skromný obřad o pěti lidech. Pár už zrušil recepci v zahradách Buckinghamského paláce.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Beatrice a její snoubenec Eduardo Mapelli Mozzi

Článek

Velkolepá svatba se měla uskutečnit 29. května. Podle pravidel anglikánské církve se však momentálně může bohoslužeb účastnit pouze pět lidí včetně kněze. To v případě svatby znamená kromě novomanželů pouze další dva lidi.

Alžběta II. povolává zálohy, místo po Harrym a Meghan mají zaplnit vnučky

Koktejl

Beatrice a Eduardo ve středu podle deníku Daily Mail oznámili, že se stále plánují vzít 29. května, počítají však jen s nejbližší rodinou. Pokud se situace výrazně nezlepší, budou se muset nakonec spokojit pouze se dvěma hosty. Kdo to v takovém případě bude, není v tuto chvíli ještě jasné.

Princezna Beatrice ještě před vypuknutím pandemie vyjádřila své přání, aby se její prarodiče, tedy královna a princ Filip, zúčastnili svatby. Vzhledem k věku hlavy Velké Británie (93) a jejího chotě (98) však úvaha, že by se obřadu účastnili právě oni dva nepřipadá v úvahu.

Londýnu hrozí úplné uzavření. Občané by dostali varování 12 hodin předem

Koronavirus

Jelikož věkem patří do skupiny nejvíce ohrožené koronavirovou pandemií, královna se s princem Filipem a 71letým následníkem trůnu princem Charlesem přesunula z Londýna do Windsoru. Neodkladné královské záležitosti zastane mezitím princ William.

Reklama

Výběr článků

Načítám