Hlavní obsah

Princ William se prý rozešel se svou přítelkyní

LONDÝN

Britský princ William se podle sobotního vydání deníku The Sun rozešel se svou dlouholetou přítelkyní Kate Middletonovou. Pro britské zpravodajské televize BBC News 24 a Sky News je to jedna z nejdůležitějších zpráv dne spolu s vražedným atentátem v Iráku. Zastínila i zpravodajství o největším dostihu sezóny, Velké národní.

Článek

Informace není oficiální, protože mluvčí se k tomu odmítl vyjádřit a zatím jen řekl, že nebude komentovat princův soukromý život.

Princ a Kate Middletonová spolu začali chodit na univerzitě v St. Andrews před pěti roky. Média v posledních měsících spekulovala o brzkém zasnoubení páru. Loni se Middletonová dokonce po boku královny Alžběty II. účastnila ceremoniálu vyřazení prince z důstojnického výcviku jako oficiální Williamův host.

Zájem o vztah Williama a Kate se po události stupňoval. Počátkem roku v době jejích narozenin před jejím domem v Londýně hlídkoval dav paparazziů. Princ William tehdy veřejně na fotografy apeloval, aby jeho přítelkyni nechali být. Počínání paparazziů vedlo k takovému znechucení, že většina novin oficiálně oznámila, že od nich nebude kupovat žádné fotografie pořízené bez souhlasu Kate Middletonové.

Spekulace o příčinách rozchodu

Britští novináři dnes ze všech sil spekulují, proč se nejsledovanější partnerský vztah v zemi rozpadl. Podle některých princ prostě ještě nebyl připraven se ženit.

Oznámit oficiálně zasnoubení byla jediná cesta, jak vztah "legalizovat" a omezit činnost paparazziů. Skutečnost, že se William nechce ženit, oznámil on sám před dvěma lety v jednom z mála televizních rozhovorů. Řekl, že se svatbou nepočítá před svým 28. rokem. Letos mu bude 25.

Varianta číslo dvě hovoří o tom, že stejně stará Kate prostě neunesla, že princ se nyní soustřeďuje na výcvik velitele tanku, takže je v kasárnách ve vzdáleném hrabství Dorsetu, místo aby byl u ní v Londýně.

Třetí varianta uvádí, že princ prostě už Kate přestal milovat a že to prý bylo patrné už delší dobu. Sun píše, že v záležitosti "není žádná další osoba" a královský zpravodaj BBC řekl, že William a Kate se dohodli, že zůstávají přáteli. Zatímco princ je v sobotu zřejmě stále ve svých kasárnách, Kate prý odjela ke svým rodičům do hrabství Berkshire, aby si trochu pročistila hlavu.

Reklama

Související články

Princ William prý už chystá svatbu

V červnu 2008 čeká britskou monarchii velký den, proslýchá se v Londýně. Princ William by se měl ženit se svou dlouholetou přítelkyní Kate Middletonovou....

Výběr článků

Načítám