Hlavní obsah

Princ William pobouřil ochránce přírody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský princ William pokračuje ve svých afrických prázdninách. Zatímco ale jeho dosavadní výkony sportovního charakteru vzbudily u veřejnosti spíš ocenění, posledním činem vyvolal u ochránců přírody rozhořčené rekace.

Článek

 V minulých týdnech se princ vybíjel na raftingu v Ugandě v bouřlivých peřejích Nilu a pak se odhodlal ke skoku do hloubky 42 metrů, když zkoušel bungee jumping. Tentokrát se ale vydal v Keni na lov, při kterém skolil dvoumetrovým oštěpem antilopu vysokou pouhých 35 centimetrů.

Princ se zabijení zvířat nebrání

Hněv ochránců přírody vyvolal William však podobným způsobem již v minulosti, když se společně s otcem princem Charlesem často oddával honu na lišku. Tentokrát William  nemohl odolat pokušení a pod vedením jistého 18letého Masaje zabil malou antilopu druhu dikdik naprosto bez milosti. Údajně sice nejde o zvíře, jehož druhu by hrozilo vymření, ale mohlo by se to stát. Tato malá antilopa je totiž v Africe velmi vyhledávaná kvůli svým kostem, které se používají k výrobě žádaných ozdob.

Reklama

Související témata:

Související články

Je princ William zamilovaný?

Některé britské deníky v pondělí zveřejnily fotografie prince Williama v doprovodu půvabné brunetky, za níž princ pravidelně chodí na univerzitě St. Andrews...

Princ William se chce ukrýt v USA

Britský princ William, jenž 21. června oslaví jednadvacáté narozeniny, poplašil všechny ty, kteří ostře sledují dění v královské rodině, rozhodnutím,...

Výběr článků

Načítám