Hlavní obsah

Princ Harry asi brzy odjede válčit do Iráku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský princ Harry (22) nejspíš brzy odjede se svou jednotkou do Iráku. Usoudil to včera britský bulvární The Sun na základě slov princovy přítelkyně Chelsey Davyové (21). "Harry půjde do války," vysvětlila prý před dvěma týdny přátelům Chelsey svůj záměr cestovat začátkem roku 2007 po světě se svým bratrem.

Článek

Cesta po USA a Brazílii ji má přivést na jiné myšlenky v době, kdy bude princ vystaven nebezpečí. Její tvrzení je podle deníku dosud nejsilnější signál, že v pořadí třetí následník trůnu po svém otci a bratrovi skutečně do Iráku pojede.

Jeho jednotka - Královský jízdní pluk - se na misi připravuje od jara. Harry, který by velel obrněné průzkumné jednotce, již několikrát prohlásil, že chce jít s kamarády do akce. Ministerstvo obrany oficiálně tvrdí, že o případném vyslání prince do Iráku zatím nebylo rozhodnuto.

Všeobecně se soudí, že navzdory riziku by nebylo správné mu v jeho záměru bránit. Proti však hovoří hlavně argument, že Harry by se stal v Iráku magnetem pro tamní islámské ozbrojené fanatiky, a tím by proti své jednotce přilákal mnoho sebevražedných útočníků a ohrozil by životy ostatních vojáků. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám