Hlavní obsah

Obelhal letištní kontrolu. Pomohl si čtyřnohým dvojníkem

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby se 34letý Michail Galin dokázal nechlubit na Facebooku, nejspíš by letecká společnost na jeho důmyslný podvod nepřišla. Svého domácího mazlíčka na palubu dostal, teď ale čelí sankcím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rus i přes zákaz propašoval svou obtloustlou kočku na palubu letadlaVideo: Reuters

 
Článek

Podle pravidel ruské letecké společnosti Aeroflot nesmí na palubu zvířata, která váží více než 8 kilogramů.

Jedenáctikilový kocour Viktor by tedy měl správně cestovat v nákladovém prostoru. To ale nemínil jeho majitel Michail Galin připustit.

Nezvaný host na palubě zpozdil letadlo o půl dne

Koktejl

Galin cestoval letem SU1702 z Rigy do Vladivostoku s mezipřistáním v Moskvě. Zatímco v Lotyšsku nastoupil i se svým kocourem bez problémů na palubu, na ruském letišti došlo na vážení a verdikt byl jednoznačný – kocour je příliš tlustý a musí letět v nákladovém prostoru.

Příspěvek se dostal i k zástupcům Aeroflotu

Michail Galin nejprve namítal, že „kocour osm hodin v zavazadlovém nepřežije a do konce života z toho bude mít noční můry“. Když to nezabralo, rozhodl se svůj let odložit o den.

„Strategicky jsem se rozhodl, že najdu podobnou kočku, která ale neváží tolik,“ popsal Michail ve facebookovém příspěvku, kde situaci komentoval. Od přátel si tak vypůjčil přítulnou kočku jménem Phoebe, zaregistroval se na let s ní, pak ji přátelům vrátil a vzal na palubu svého Viktora.

Na Facebooku se pak pochlubil fotografiemi, jak s Viktorem v letadle oslavují se sklenkou šampaňského. To se mu ale vymstilo.

Facebookový příspěvek lidé začali hojně sdílet na internetu a díky tomu neunikl ani pozornosti společnosti Aeroflot.

Dopravce uvedl pro BBC, že se rozhodl vyřadit tohoto cestujícího ze svého věrnostního programu. A dodal, že všechny kilometry, které dosud v mílovém programu nalétal, mu budou smazány.

Reklama

Výběr článků

Načítám