Hlavní obsah

Prezident USA chce nový vrtulník

Novinky, Lockheed Martin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lockheed Martin dostal zakázku od vlády Spojených států amerických - postavit nový vrtulník pro prezidenta. Helikoptéra Sikorsky totiž již dosluhuje a je potřeba ji nahradit něčím moderním, co by splňovalo všechny požadavky kladené na moderní stroj.

Článek

Nový vrtulník nabídne létající oválnou pracovnu o velikosti slušně rozměrného obývacího pokoje a dvojnásobku současného modelu Sikorsky VH-3 Sea Kings.

Vrtulník by měl být zabezpečen proti všem známým útokům, měl by mít možnost vypouštět klamné cíle a snad dokonce i disponovat některými zbraňovými systémy na ochromení útočníka. Samozřejmostí jsou i elektronické ochrany proti moderním útokům, kterými jsou elektromagnetické pulzy.

Samozřejmostí je i bezpečná technika. O pohon se starají dva motory VH-71 o výkonu 3000 koňských sil. Při výpadku jednoho musí být druhý schopný se strojem přistát.

Prezident ovšem nebude sedět uprostřed pancéřového tanku. Interiér má extrémně luxusní. Hlava státu jistě využije i toaletu a kuchyň. S Bílým domem a Pentagonem bude neustálé přímé spojení kódovanou linkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám