Hlavní obsah

Překvapená rodina našla doma lišku spící na mikrovlnce

Novinky, tcs

Ráno v sobotu 15. prosince čekalo na Kim Fryerovou z Londýna překvapení. Když se svou dcerou přišla ráno do kuchyně svého domu ve čtvrti Mitcham, uviděla lišáka spokojeně oddychujícího na mikrovlnce. Pro malou šelmu si přijeli ochránci zvířat a po zdravotní prohlídce ji vypustili do přírody.

Foto: RSPCA

V kuchyni čekalo na rodinu chlupaté překvapení.

Článek

„Dcera ho našla kolem sedmé ráno a okamžitě mě zavolala. Když jsem seběhla dolů do kuchyně, uviděla jsem malého lišáka stočeného na mikrovlnce,“ uvedla Kim. Žena okamžitě zavolala společnost RSCPA (Královská společnost na ochranu zvířat), která později příběh zveřejnila.

Dostat se do domu nebyl pro lišku problém. „Mám pět koček a psa, takže logicky mám i kočičí dvířka,“ vysvětlila Kim. Těmi se zvíře protáhlo dovnitř, když zřejmě hledalo něco k snědku. Nakonec se však muselo spokojit pouze se šlofíkem na vyvýšeném místě a v teple.

Foto: RSPCA

Lišák čeká na vyšetření. V kleci se mu líbilo už o poznání méně.

Phil Norman z RSCPA lišku bez problémů odchytil a odvezl do veterinární nemocnice na vyšetření. Naštěstí se ukázalo, že zvíře je zdravé, ve výborné kondici, takže mohlo být odvezeno zpátky na místo a vypuštěno do přírody.

Reklama

Výběr článků

Načítám