Hlavní obsah

Předstírala, že objednává pizzu. Místo toho volala policii na útočníka

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jistá žena z amerického Oregonu, která se stala svědkem domácího násilí na své matce, chytře přivolala na pomoc policii. Aby útočník nepojal podezření, předstírala, že si objednává pizzu, píšou servery Mirror a BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Operátor policie města Oregon v americkém Ohiu Tim Teneyck byl požadavkem ženy nejprve zmaten. Řekl jí, že vytočila 911 (americký ekvivalent linky 112) a ne pizzerii. Nejmenovaná žena ale trvala na svém a uvedla, kam má pizzu doručit. „Ne, ne ne. Vy mi nerozumíte,“ naléhala. Teneyck vzápětí pochopil.

Zeptal se jí následně na několik otázek, na které žena vymyslela skutečně kreativní odpovědi. „Je ten chlap pořád u vás?“ zeptal se. „Ano, potřebuji velkou pizzu,“ opáčila žena. „Dobře, co zdravotní asistence, potřebujete lékaře?“ „Ne. Se salámem.“

Policie dojela k ženě do bytu a muže na místě zatkla. Podle všeho napadl ženinu matku.

Šlo o poměrně vzácnou situaci, nicméně ne zcela ojedinělou. Kde se však taktika objednávání pizzy vzala, není úplně jasné, bezpečnostní složky na ni každopádně nejsou vyškolené, takže nemusí vždy zabrat. Teneyckovi spolupracovníci uvedli, že by se na něco takového nechytili. On sám ovšem o podobném případu četl. „Zaregistrujete to na Facebooku, ale nejde o něco, na co bychom byli trénovaní,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám