Hlavní obsah

Pražským metrem cestovaly desítky lidí bez kalhot

Novinky, Kristýna Léblová
Praha

Cestující v pražském metru zažili v neděli odpoledne pořádný šok, když se davem procházely desítky polonahých lidí, a to v rámci recesistické akce Jízda metrem bez kalhot. Podívejte se na video.

Pražským metrem cestovaly desítky naháčůVideo: Novinky

 
Článek

Akce s originálním názvem The No Pants Subway Ride (Jízda metrem bez kalhot) se koná přibližně v 60 městech po celém světě a ani hlavní město ČR není výjimkou.

„Letos máme už devátý ročník, přihlásilo se kolem padesátky lidí, takže čekám, že jich dorazí tak 35,“ řekl Novinkám spoluorganizátor akce Pavel Majty Majtáň a prozradil, že on je na tázavé pohledy lidí zvyklý, protože chodí celoročně bez bot. Tato akce má za úkol pouze pobavit ostatní cestující, což se podle něj úspěšně daří.

 Svlékají se hlavně muži

„Jsem tu poprvé. S kamarády občas děláme bláznivé věci, tak jsem si řekl, proč tohle nezkusit. Je to zábava,“ směje se mladík s vietnamskými kořeny.

Foto: Novinky

Většina odvážlivců jsou mladí muži.

Drtivá většina účastníků jsou muži ve věku od osmnácti do třiceti let, něžné pohlaví je zastoupeno v jednotlivcích. Většina účastníků jsou ale cizinci žijící v Praze.

„Právě jsem se sem přistěhovala, dozvěděla jsem se o téhle akci od kamaráda, tak jsem to chtěla zkusit, ale musím říct, že je mi zima,“ prozradila Novinkám žena pocházející z Velké Británie.

Prague No Pants Subway Ride

Celou akci odstartovala už v roce 2002 sedmičlenná skupina Improv Everywhere v americkém New Yorku, která ovšem po svém exhibicionistickém vystoupení byla policií zatčena a následně propuštěna. Nicméně policejní zákrok vyburcoval lidi po celém světě, kteří ve stejné datum jezdí metrem bez kalhot v rámci recese a podpory americké skupiny.

Foto: Novinky

Recesistická akce vzbudila rozruch mezi cestujícími.

Většinou se naháči cestujícím líbí. „Je to fakt sranda je sledovat, líbí se mi to, ale v téhle zimě nemám doslova koule na to se svléknout,“ řekl mladík v metru.

Starší cestující jen nevěřícně koukají a neví, co si o akci myslet.

Každopádně pořadatelé se těší na příští rok, kdy se v Praze bude jízda konat už podesáté. Doufají v rekordní účast.

DPP vypisuje tendr na první úsek metra D

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám