Hlavní obsah

Prague Trophy 2007 vyhrálo šampaňské Piper Heidsieck

Novinky, jky

Vítězem letošního ročníku Prague Trophy se mezi šumivými víny stal Piper-Heidsieck Champagne brut, France 2000. Klání mezi víny s názvem Prague Trophy je otázkou celoročního degustování, zkoumání a vybírání. Každý rok je ale pohled tradičně nejvíce zaostřen na vína šumivá, jež mají stále vzrůstající punc luxusu.

Článek

V kategorii šumivá vína nenašlo Piper-Heidsieck přemožitele a porotou bylo popsáno mimo jiné jako: “Šampaňské krásné, sytě žluté barvy. V chuti je velmi extraktivní, s mohutným tělem a množstvím tónů, které se projevily už ve vůni.“

Na druhém místě se pak umístilo šampaňské Henri de Verlaine, brut rosé a bronzovou příčku obsadilo šumivé víno ze Španělska Cava Gala de Vallformosa, Masia Vallformosa, S.L.U.

V Prague Trophy se tradičně utkávají nejlepší kousky z vinařského světa. Soutěž s ministerským statutem splňuje podmínky EU pro pořádání podobných srovnání. Nesoustředí se jen na šumivá vín, ale i na vína tichá.

Letošní ročník Prague Trophy se konal v hotelu Crowne Plaza. O medaile soutěžilo celkem čtyřicet vzorků z osmi zemí světa, které hodnotili porotci z řad předních sommeliérů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám