Hlavní obsah

Poslední rozloučení s Petrem Mukem: Smuteční řeč pronese Bára Basiková

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Poslední rozloučení se zpěvákem Petrem Mukem (†45), který zemřel v pondělí 24. května, proběhne ve čtvrtek 3. června v divadle Broadway. Smuteční řeč pronese jedna z Mukových nejbližších kamarádek, zpěvačka Bára Basiková.

Článek

Poslední rozloučení s Petrem Mukem se bude konat ve čtvrtek v pražském Divadle Broadway, kde zpěvák působil. Přístupné bude od devíti ráno. Na pódiu budou vystaveny zpěvákovy fotografie a kondolenční dopisy, ke kterým budou moci fanoušci a přátelé Petra Muka dávat květiny či věnce.

Dlouho nebylo jasné, kdo ze zpěvákových kolegů bude mít úvodní řeč. "Rozhodovala o tom především Petrova manželka Eva. Rozhodla se pro Báru Basikovou, která už na to kývla," řekl Novinkám Mukův kamarád, producent Oldřich Lichtenberg. "Řeší se ještě muž, který by měl na rozloučení také promluvit," dodal Lichtenberg.

V divadle budou zahrány čtyři skladby z repertoáru Petra Muka. Po závěrečném proslovu zazní skladba Stín katedrál. Rakev s ostatky Petra Muka vystavena v divadle na žádost rodiny nebude. Pohřeb se bude konat v nejužším kruhu rodiny v jižních Čechách.

Manželka Petra Muka se rozhodla, že se zúčastní i veřejného posledního rozloučení. Jejím přáním ale je, aby jí nikdo nevyjadřoval soustrast.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám