Hlavní obsah

Posedlý leštič kradl auta a vracel je nablýskaná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Jedenačtyřicetiletý Angličan Colin Sadd trpí zvláštní úchylkou. Nic mu zřejmě nepřináší takové uspokojení jako cídění plechu drahých automobilů. Však si jich pár desítek načas "vypůjčil" u prodejců nových vozů, když zneužíval možnosti zkušebních jízd.

Foto: Ilona Salajková

výtvarník Karel Provázek

Článek

Sadd si ale auťáky nikdy neponechal a nikdy žádný nepoškodil. Spíš naopak. Projel s nimi mycí linkou a někde je pak odstavil vypulírované i s klíči.

Jeden ze soudců zloděje popsal jako "muže, od něhož by si člověk ještě tak nejraději nechal auto ukrást". Sheffieldský soud ale více pochopení pro leštiče neměl a poslal jej na šest let do vězení.

Manželka si stěžovala na nezájem

Jak informoval britský deník The Daily Telegraph, psychologové Saddovy krádeže ohodnotili jako případy nutkavého jednání. Zloděj byl vždy perfektně oblečen v luxusních šatech, aby působil jako potenciální zákazník, a prodejce vždy udivoval encyklopedickými znalostmi.

Po několikahodinových jízdách, při nichž se Angličan oddával iluzi, že je bohatým podnikatelem, vozy vyčistil a vysál. "O auta se staral lépe než o mě," postěžovala si jeho osmačtyřicetiletá manželka Mary, která se nyní chce dát rozvést.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám