Hlavní obsah

Porotě StarDance se nejvíce líbila Tatiana Vilhelmová

Právo, Jana Perglerová

V sobotu večer odstartovala na obrazovce České televize znovu po roce soutěž StarDance II, ve které tančí osm populárních osobnosti v páru s profesionálním tanečníkem nebo tanečnicí.Velkou společenskou podívanou si nenechal ujít jeden milión 401 tisíc diváků. Fenomenální úspěch jako loni to ale nebyl, tehdy při premiéře seděly u obrazovek téměř dva milióny lidí.

Článek

První soutěžní večer, který opět moderovala Tereza Kostková s Markem Ebenem, naznačil, jaké bude zřejmě na parketě rozdělení sil. Diváci mohou až do příští soboty posílat stále hlasy svým oblíbencům. Porota však již naznačila, kdo je na tom zatím dobře a kdo by měl v trénincích přidat.

Nejvíce hlasů (32) dala herečce Tatianě Vilhelmové s tanečníkem Petrem Čadkem, za nimi se s 30 body umístil akrobatický lyžař Aleš Valenta s Ivou Langerovou a třetí skončil s 25 body herec Michal Dlouhý s Michaelou Gatěkovou. "Ča-ča je hravý tanec, byl jste ze začátku pěkný drsoň," okomentoval jejich taneční projev porotce Richard Hes.

Bočanová radila

Nejméně bodů (18) získaly dva páry - herec Jiří Schmitzer se Simonou Švrčkovou a překvapivě sportovní komentátor  ČT Robert Záruba s tanečnicí Vandou Dětinskou. "Budete pusinky, těším se na vás," prohodila směrem ke Schmitzerovi porotkyně Mahulena Bočanová, která loni soutěžila.

Záruba pilně trénoval, místo předepsaných 80 hodin nácviku měl za sebou 147 tréninkových hodin. Když neměl po ruce partnerku, cvičil s prknem, kterému říkal "Součková". Do hlediště ho v sobotu přišel podpořit nejen jeho sedmiletý syn Viktor, ale i kolegové v čele s šéfredaktorem sportu Otou Černým. "Méně dřít a víc si to užívat," radila Zárubovi Bočanová.

Všechny páry byly po skočení rády, že to mají za sebou. "Tréma byla," řekl na tiskové konferenci po přenosu stroze Schmitzer. "Měla jsem větší trému při generálních zkouškách," přiznala se kanoistka Štěpánka Hilgertová. "Užíval jsem si to maximálně," nechal se slyšet Valenta.

Vilhelmová přiznala, že do tanečních nechodila, pouze měla rok na herecké konzervatoři společenské tance. "Když mi bylo kolem šestnácti, tancovala jsem nějaký čas jako gogo tanečnice v Radosti. Byla to tenkrát docela drsná škola, ale zase bylo na parádu," připomněla si hvězda večera své taneční začátky.

Bolí nohy i záda

Tanečníci už mají za sebou i první bolístky. Vysoké podpatky dávají zabrat zpěvačce Lence Filipové i sportovkyni Hilgertové. "Hned při první zkoušce jsem se ptala, jaké podpatky mohou být nejnižší. Šest centimetrů! Celý život nosím boty spíše sportovnějšího stylu, takže podpatky budou oříšek," povzdechla si Filipová. Hilgertová na radu svého tanečního učitele trénuje střídavě v teniskách a botách na podpatku. Zatímco dámy bolí hlavně nohy, pánové mají nejčastěji problémy se zády. Schmitzera bolí prý po tréninku "celý člověk".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám