Hlavní obsah

Pomeje vyzval Baldýnského na pěstní souboj

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Producent Jiří Pomeje hrubě zaútočil na fotomontáže novináře Tomáše Baldýnského, jehož populární seriál Baldachýn pravidelně vychází na zpravodajském serveru Novinky.cz. Prozatím zůstal u slovních výhružek, podle jeho tvrzení by však mohlo dojít i na rozdávání pěstí.

Foto: Zita Dvořáková

Velkopavlovický gulášfest 2014

Článek

"Vyzývám na pěstní souboj Tomáše Baldýnského. Ring bude připraven ode dneška za dva měsíce a já ho tam budu čekat, protože jinak než pěstmi se bránit nelze," prohlásil ve středu Pomeje před novinářskou projekcí filmu Kameňák 2 režiséra Zdeňka Trošky.

Hranice slušnosti překročeny

Baldýnský, jehož jméno v novém Troškově filmu figuruje, na jedné z fotomontáží sloučil snímky plačícího režiséra a Václava Glazara na pohřbu Heleny Růžičkové s archivní fotkou Lenina v rakvi. Na další je vmontován obličej Trošky do fotografie zatýkání Saddáma Husajna včetně nápisu: "It"s Troška. We got him".

"Je určitá hranice lidské slušnosti, která by neměla být překročena," vysvětlil Pomeje. "Jestli někdo vezme lidskou bolest a udělá tohle, je to hyenismus a nemá to s kritikou nic společného," přidal se Troška. 

Příčina výzvy k pěstnímu souboji?
Původní Baldachýn

Baldýnský se diví a útok nechápe

Tomáš Baldýnský však nechápe, že vtipná fotomontáž pobouřila právě osobnosti, které by humor měly brát s nadsázkou. "Pobouřená reakce pana Pomejeho mě překvapuje. Domníval jsem se totiž, že zmíněná fotomontáž je vtipem stejně inteligentním a vybroušeným jako záměrné užití mého jména pro postavu imbecilního pacienta ve filmu Kameňák 2. A že se tomu všichni zasmějeme. Nezbývá mi než vyzvat Pomejeho na souboj v komponování symfonií. Do roka a do dne a v b dur," uzavřel Baldýnský.

Reklama

Výběr článků

Načítám