Hlavní obsah

Polsko chce zakázat Skotům sukně

– KRAKOV
Novinky, Famous

Katolické Polsko pobuřují skotští turisté, kteří v podnapilém stavu rádi dokazují našim sousedům, že se pod tradičním kiltem skutečně nic nenosí. Úředníci velkých měst proto uvažují o vyhlášce, která by nošení sukní u pánů zakazovala.

Článek

"Nemůžete jít kolem rohu ulice, aniž byste neviděli Skota, jak ukazuje to, co má pod kiltem, zatímco jeho kamarád ho fotografuje. Viděla jsem jednoho ležet v příkopu s kiltem kolem pasu. Byl opilý a přitom mrzlo. Divím se, že neumrznul," stěžovala si třiadvacetiletá Agnieska Gasparová z Krakova.

Levné pivo je největším lákadlem pro Brity, kteří se do sousedního Polska vydávají v tlupách a opíjejí se zde za pár zlotých do němoty. Jenže primátoři Varšavy a Krakova jsou jejich potulováním v ulicích znechuceni. S prvním nápadem zakázat nošení pánských sukní, tedy tradičních skotských kiltů, přišla Vratislav/Wroclaw. Jenže radní museli nakonec od podobné vyhlášky upustit. Na opilce má zatím políčeno tamní policie a snaží se skotské sukně usměrňovat.

"Policie nám potvrdila, že zakázat nošení sukní ve městě nemůžeme, protože je to všeobecně přijímaná forma oblečení a sama o sobě není nijak nevhodná. Stále ale tento problém řešíme, protože máme bezpočet stížností od lití, kteří byli konfrontováni opilci ukazujícími partie pod sukněmi. A my cítíme, že to není chování, které by naše město chtělo vidět," potvrdil mluvčí vratislavské radnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám