Hlavní obsah

Politik se vyhýbal dopravní zácpě, zavolal si sanitku

ŘÍM

Italský senátor se v televizi pochlubil, jak vyzrál na dopravní zácpu během návštěvy prezidenta Bushe. Podvodné užití sanitky a jeho vytahování ho ale možná dovedou až k soudu.

Článek

Opoziční senátor Gustavo Selva se nechtěl zpozdit na televizní interview, ale ulice kolem senátu byly zataraseny kvůli návštěvě americké hlavy státu. Zavolal tedy pohotovost a požádal o odvoz ke svému kardiologovi. Jen udal adresu televizního studia.

"Použil jsem starý novinářský trik, abych se tam dostal," vysvětloval pyšně v televizním přímém přenosu senátor, ale jak uvádí agentura Reuters, ministr zdravotnictví okamžitě jeho chování označil za "ostudné a nezodpovědné". A dodal, že již zahájil vyšetřování, aby zjistil, zda tento čin naplňuje skutkovou podstatu trestného činu.

K incidentu došlo jen pár dní poté, co se senátoři okupovali titulky novin kvůli svému požadavku, že v senátní kantýně má být podávána zmrzlina. A to i přesto, že v ulicích kolem senátu je podniků, které kvalitní italskou zmrzlinu nabízejí, spousta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám